31 maj 2015
15:00

Söderfors GoIF

Referat: IK Fyris - Söderfors GoIF

Tuff hemmamatch idag för IK Fyris mot Söderfors GoIF som hade inlett serien starkt. Upprörda känslor märktes bland gänget när de såg hur många stora killar Söderfors hade (de hade OK från förbundet att spela med tre 99:or och fem 00:or). Men vi ledare lyckades få spelarna att hitta rätt fokus innan avspark och "åldersrespektlösheten" blev till tändvätska. Det blev en tuff och jämn match rakt igenom där Fyris var bäst i första halvlek och Söderfors tog över något i andra halvlek där vår ork inte riktigt räckte hela vägen. Det var stundtals regnigt och blåsigt och naturgräset var tungspelat. Vi var absolut värda en poäng så det var väldigt snopet att se deras 1-2 slinka in stolpe in med 8 minuter kvar.

Vi ledare var överens om att Fyris gjorde en kanonmatch, speciellt försvarsmässigt! Vi släppte inte till många chanser trots att Söderfors hade en väldigt kvick 99:a på topp som de matade med bollar. Framåt behöver vi jobba på att bli lite mer aggressiva för att skapa fler riktiga målchanser - och vi måste börja skjuta mer!!!

Nu tar vi med oss alla positiva saker med den här matchen in i onsdagens drabbning i Björklinge (kallelse kommer strax).